Вечірнє засідання 13 січня


Така суть постанови Верховної Ради «Про тимчасові обмеження у сфері приватизації», яку депутати додатково включили до порядку денного і схвалили 282-ма голосами. Доповідач — голова Спеціальної контрольної комісії ВР з питань приватизації Валентина Семенюк (фракція СПУ) — повідомила: до парламентської комісії надходять численні звернення від громадян і трудових колективів, у яких розповідається про приватизацію об’єктів, що не підлягають приватизації.
За словами В. Семенюк, уже є випадок міждержавного конфлікту: пансіонат у Ялті, який за міжурядовою угодою на 50% належить Україні, а на 50% — Росії, намагається приватизувати одне угруповання. З цього приводу до Верховної Ради звернулося Посольство Російської Федерації.
Розглянувши у першому читанні зміни до закону «Про жертви нацистських переслідувань», внесений народними депутатами Левком Лук’яненком та Євгеном Гірником, парламент відправив цей документ на повторне перше читання.
Решта законопроектів, які було розглянуто на вечірньому засіданні, — зміни до закону «Про податок на додану вартість» щодо нульової ставки для підприємств нафтогазового комплексу, зміни до закону «Про спеціальний режим інвестиційної та інноваційної діяльності технологічних парків» щодо технопарку «Машинобудівні технології» у Дніпропетровську, зміни до деяких законодавчих актів щодо повноваження державних органів із моніторингу цін та низка інших — не набрали достатньої кількості голосів народних депутатів. І відповідно до Регламенту вважаються відхиленими і знятими з розгляду.