Прізвище керівника нового Кабінету Міністрів буде відоме найближчими днями. Про це заявив один із претендентів на головне урядове крісло лідер Партії промисловців і підприємців Анатолій Кінах. Він розповів, що в нього відбулися перші «детальні та глибокі» консультації з Віктором Ющенком і Олександром Морозом. Звісно, обговорювалися кандидатури, проте А. Кінах, щоб нікого не ображати і посилаючися на ділову етику, відмовився називати конкретні прізвища. І додав, «що триває пошук оптимальних конфігурацій і оптимальних кандидатур».

Сам лідер ПППУ в ексклюзивному інтерв’ю «Голосу України» на запитання, чи готовий він очолити уряд, скромно зазначив, що готовий працювати і зробити все, щоб жити в чесній і демократичній державі.
Він, до речі, вже має власний план українського прориву, який грунтується на національній ідеї. А. Кінах разом із командою однодумців пропонує принципово іншу модель економічного розвитку, яка спирається на іншу ресурсну основу. Більше уваги інноваційним моделям, АПК, наукоємним галузям — і Україні забезпечений сталий економічний підйом.
А. Кінах переконаний: новий прем’єр має провести «інвентаризацію» рішень, насамперед прийнятих у другому півріччі минулого року. Оскільки більшість із них не має економічного і політичного обгрунтування. Однозначно, на його думку, треба переглянути бюджет на 2005 рік, знизити рівень державного тиску на платників податку. Серед пріоритетів — зниження корупції, збільшення фінансування Пенсійного фонду, захист прав власників та інвесторів, взаємовідповідальна співпраця з Росією.
Доведеться, за словами
А. Кінаха, без політичної торгівлі істотно переглянути і зміни до Конституції. Бо від цього залежить і склад парламенту в 2006 році. І хоча Кабінет Міністрів і Верховна Рада отримали істотні повноваження, однак нинішня конституційна реформа не має комплексного характеру. Адже такі зміни повинні прийматися в умовах консолідації суспільства і в інтересах довгострокового ефективного розвитку українського суспільства.
А нині головне, додав А. Кінах, — сконсолідувати політичну коаліцію і країну. І вже на цій основі забезпечити формування якісної структури виконавчої влади.
До речі, низка громадських організацій, підприємців та науковців уже звернулася до Віктора Ющенка з проханням підтримати кандидатуру Анатолія Кінаха на посаду Прем`єр-міністра. Серед тих, хто просить зробити вибір на користь лідера ПППУ — ВАТ «Турбоатом», ФЕД, НПО «Комунар», Миколаївський морський торговий порт, Тернопільський радіозавод «Оріон», ВГО «Металургпром» та інші. До заслуг Анатолія Кінаха, авторитет якого визнали світова бізнесова спільнота і керівники багатьох країн, відносять віддаленість від промислово-фінансових груп, бездоганну репутацію високопрофесіонального й порядного управлінця.