Голова Верховної Ради Автономної Республіки Крим Борис Дейч виступив зі зверненням до кримчан. У зверненні, зокрема, сказано: «У святкові дні на мою адресу надходили звернення керівників промислових підприємств, вищих навчальних закладів, підприємців і бізнесменів, мешканців столиці та інших міст і районів автономії, в яких було висловлено занепокоєність з приводу нескінченних мітингів і різних масових політичних шоу. Кримчани втомилися від усього цього і щиро бажали провести новорічні та різдвяні свята в колі родини і друзів.

Такі настрої цілком зрозумілі та поясненні. Життя звичайної людини не може бути обмежено лише рамками нескінченної боротьби за незавжди зрозумілі політичні цілі та гасла. Більшості наших людей ближчі та зрозуміліші інші цінності: робота, навчання, звичайні земні турботи.
Завдання органів влади саме і полягає в тому, щоб створити людям нормальні умови для повсякденного життя, а не відволікати їхню енергію на безплідні мітинги.
Йдеться не про обмеження громадянських прав і свобод, а про прояв елементарної політичної культури і повагу до суспільного порядку.
У новому році всіх нас чекає напружена робота з нарощування темпів економічного зростання, наповнюваності кримського бюджету для виконання взятих зобов’язань із соціальної захищеності кримчан. А для цього нам потрібно зберегти політичну стабільність, громадянський мир і міжнаціональну злагоду».
Потім Борис Дейч наголосив, що «світле свято Різдва надало всім нам гарну можливість замислитися про вічне — любов до ближнього, турботу про дітей, про здатність людини прощати і творити добро».
Далі він закликав усіх кримчан використати таку можливість на благо Криму, на благо України і кожного її громадянина. Він також закликав усіх відкинути гіркоту політичних розчарувань, надмірних пристрастей і замислитися про те, як нам жити далі, як зробити це життя щасливим і гідним людського призначення.
На закінчення Борис Дейч підкреслив, що найпростіший рецепт цього — «дружна спільна робота в ім’я нашого спільного майбутнього, в якому не повинно бути місця політичним чварам і зведенню рахунків одне з одним».
Тому голова ВР АРК звернувся до всіх прихильників і супротивників, соратників і співчуваючих, спостерігачів і учасників зробити все від них залежне, щоб новорічні та різдвяні свята, які минули, стали любов’ю, вірою і надією на краще майбутнє.