Жінки-народні депутати України, що входять до Міжфракційного депутатського об’єднання «Рівні можливості», ініціюють збільшення в школах та вузах годин для навчань з надання першої медичної допомоги, військової підготовки та військово-патріотичного виховання. Вони вважають, що вже з нового навчального року таких уроків має бути більше, щоб українське юнацтво було більш підготовлено для самозахисту в умовах зростання зовнішньої агресії проти України.

МФО «Рівні можливості» за сприяння Служби безпеки України у Центрі спеціальних операцій СБУ днями провели спільну акцію «Захистимо Україну разом!». Офіцери служби безпеки та спеціальних підрозділів, зокрема, «Альфи», провели для жінок-депутатів, громадських діячок та відомих журналісток навчання з надання першої медичної допомоги, прийомам рукопашного бою і самооборони та стрільби з вогнепальної зброї за сприяння команди лікарів-реаніматологів ВМУ СБУ та Федерації рукопашного бою України.

Під час акції співголови МФО «Рівні можливості» Ірина Геращенко та Олена Кондратюк (на знімку зліва направо) наголосили, що сьогодні подібні навички, на жаль, дедалі частіше стають актуальними для цивільного населення. «В умовах агресії проти України, коли сусідня країна експортує сюди терор і сепаратизм, ми повинні вчитися захищати себе, свою землю. Жінки виносили поранених на Майдані, сьогодні на Сході вони часто надають першу допомогу постраждалим від дій злочинців. Нам потрібно захищатися від агресора», — заявила І. Геращенко. Депутатки наголосили, що українські жінки готові захищати наших дітей і батьківщину від ворога.

Мета акції — об’єднання суспільства навколо теми захисту України, підтримка української армії і спеціальних підрозділів, які сьогодні захищають країну, підняття бойового духу суспільства. «Ми — мирна країна, більшість наших жінок-миролюбиві і спокійні, але ми готові мобілізувати наші зусилля у обстоюванні цілісності країни, нашого суверенітету», — заявила О. Кондратюк.

У заході взяли участь члени МФО «Рівні можливості» народні депутати: Ірина Геращенко, Олена Кондратюк, Марія Матіос, Марія Іонова, Олександра Кужель, Тетяна Донець, Леся Оробець, голова Держказначейства України Тетяна Слюз, ведучі та журналісти українських телеканалів, повідомляє прес-служба об’єднання.

 

Фото надане прес-службою Міжфракційного об’єднання.