Під час зустрічі Голови Верховної Ради України Володимира Литвина з помічником Генерального секретаря ООН, директором регіонального бюро програми розвитку ООН в Європі та країнах СНД Кальманом Міжеєм було презентовано програму «Нова хвиля реформ».
Цю програму розробили експерти комісії «Блакитна стрічка», і вона містить понад сто рекомендацій для проведення нової хвилі реформ, які мають зробити Україну демократичнішою і економічно розвиненою, а також допомогти їй в інтеграції у світову економіку. Зокрема, у разі виконання цих пропозицій, на думку експертів, Україна може забезпечити щорічне зростання ВВП на 8 відсотків протягом наступного десятиріччя. Як повідомив прес-секретар Голови ВР Ігор Сторожук, Володимир Литвин підтримав пропозиції українських та міжнародних експертів. На думку глави українського парламенту, з програмою потрібно ознайомити всіх народних депутатів, щоб вони працювали в цьому напрямі.
Кальман Міжей детально поінформував Голову Верховної Ради про зміст проектів ООН та відзначив ключову роль ВР у подоланні політичної кризи і створенні соціально-політичних умов для консолідації суспільства. Під час зустрічі було обговорено перспективні напрями співпраці в рамках програми розвитку ООН. Рекомендації Голови ВР стосувалися активізації співпраці структур ООН з парламентом України у законотворчій діяльності й у програмах розвитку українського парламентаризму.