«Це не скарга, це крик душі мешканців невеликого селища: одна невелика вулиця, на якій мешкають 50 осіб. Селище обслуговує районну підстанцію «Донбасенерго». У 1994 році почали газифікацію, змонтували обладнання, завели труби до кожної квартири, газо-провід підвели до розподільчого пункту за 20 метрів. Але газ так і не підключили. Куди ми тільки не зверталися, але нікого не цікавить, як ми переживаємо зиму, гріємося.
Міський голова А. Левіт доручив начальникові міськгазу розв’язати проблему. Однак зрушень — жодних. Уже десять років, як зроблено газо-провід, а підключити і дати газ — не можуть чи не хочуть. Бо досі не навчилися цінувати і радувати людей.


За дорученням мешканців селища Доненерго — Людмила СУХОРУКОВА.


Слов’янськ Донецької області.
Як з’ясувалося, замовником газифікації виступало Краматорське підприємство електромереж (ПЕМ) ВАТ «Донецькобленерго». Тепер відомче житло передано міській владі.
— Грошей немає ані в бюджеті, ані в замовника, — сказав заступник міського голови Слов’янська Володимир Гаркавенко. — Керівництво міськгазу зацікавлене у нових клієнтах, але хто фінансуватиме цей обсяг робіт? Ми зверталися до замовника, та на жаль...
«Вопрос газификации жилых домов № 27, 28, 29 по ул. Донэнерго не решается из-за отсутствия финансирования со стороны заказчика за выполненные и предстоящие к выполнению работы по переиспытанию газопровода; врезке, пуску газа, устройству и приемке устройств электрохимзащиты и др., — йдеться в офіційній відповіді начальника Слов’янського управління із газопостачання і газифікації А. Качана. — Тем временем около десяти лет участок уличного газопровода находится в земле под воздействием блуждающих источников тока от железной дороги и коррозионной активности грунтов, почвенных вод и т. д. Это может привести еще не введенный газопровод к дальнейшей непригодности из-за коррозии металла труб. В связи с вышеперечисленным необходимо определиться в источнике финансирования данных работ и в срочном порядке завершить весь комплекс работ по строительству данного газопровода и его ввода в эксплуатацию».


Ліна КУЩ, Ірина ОЛЬШАНСЬКА.