Відродити студентське самоврядування в кожному навчальному закладі області та покласти розв’язання соціальних проблем на плечі студентських рад...
Як вам таке? А саме цього домагаються на Миколаївщині, де руку допомоги студентству подав сам уже колишній глава облдержадміністрації (а нині — голова обласної ради) Олексій Гаркуша. Він має рацію: студенти — завтрашні спеціалісти і керівники. То скільки їх водити, як дітей, відсторонюючи від розв’язання проблем, нехтуючи їхню думку. Хай вчаться приймати рішення, хай беруть відповідальність за свої дії чи бездіяльність.
Чесно кажучи, позиція глави ОДА мене приємно вразила. У кого ще з регіональних керівників, як мовиться, дійшли руки до потреб молоді. Та більше вражає «планов громадье», які вже сьогодні здійснюються в студентських громадах.
Юнаки й дівчата повірили в себе після публічного оприлюднення намірів обласного начальства, керівників вузів сприяти розвитку студентського самоврядування. Відтак Олексій Гаркуша і його команда не проти того, щоб старофлотські казарми передати молоді під обласний студентський «Центр», а стадіон «Парк перемоги» — під спортивний комплекс, на реконструкцію яких уже акумулюються кошти. Щоб студентські ради і профспілки окремих вузів не винаходили велосипедів, в області працюватиме координаційний центр самоврядування. А ще діятимуть молодіжні центри праці, соціально-педагогічна служба тощо... Як саме діятимуть — розповімо незабаром.