Євпаторійські вчителі вишикувалися в черги в поштових відділеннях, щоб... відправити скарги в міське управління юстиції. Так вони зреагували на заяви чиновників державної виконавчої служби, які після тривалої мовчанки сповістили, що виконати рішення судів про відшкодування багаторічної заборгованості згідно зі статтею 57 Закону України «Про освіту» вони не можуть «з огляду на відсутність у боржника майна і грошових коштів».
Педагогам повернули не лише позовні заяви, за якими не було сплачено гроші, а й ті, за якими давно розрахувалися. Це підтвердило думку вчителів: співробітники виконавчої служби не володіють ситуацією і не знають, які рішення судів виконано, а які ні.
За перші два тижні нового року завдяки втручанню прокурорів у автономії погашено майже 200 тис. грн. заборгованості, відновлено права 268 працівників. Загалом за документами прокурорського реагування виплачено заборгованостей із зарплати на 31 млн. грн., відновлено права на вчасне отримання заробленого 17293 громадянам. Порушено 48 кримінальних справ, 15 уже розглянули суди. Список боржників очолює Керч, де з 15 мільйонів заборгованості 10 припадає на підприємства, повідомляє наш власний кореспондент Віктор ХОМЕНКО.