Нинішнього року кіровоградці житимуть з бездефіцитним бюджетом. Так вирішили депутати міської ради, затвердивши дохідну і видаткову частини у розмірі 163 млн. 732 тис. гривень.
Хоча видаткова частина головного фінансового документа міста майже на 30 відсотків більша, ніж торік, значну частину надлишкових коштів буде спрямовано на латання старих дірок. Приміром, на погашення боргів у зарплаті бюджетникам. А дехто з міських обранців вважає нереальними й доходи, бо значно завищено надходження від приватизації об’єктів комунальної власності.
Цьогорічний фінансовий документ керівники міста вважають соціально спрямованим завдяки збільшенню видатків на освіту, медицину, житлово-комунальну сферу. Однак самим галузям нові вливання навряд чи істотно допоможуть, адже більша частина додаткових надходжень «з’їдається» підвищенням заробітної плати працівникам названих сфер.
Не гріє бюджет і пересічного городянина. У ньому не передбачено дотацій на покриття різниці тарифів за комунальні послуги, і вже найближчим часом кіровоградці очікують на чергове значне підвищення квартплати. Про це офіційно заявила начальник головного управління житлово-комунального господарства міста Наталія Чебаник. За її словами, нинішній тариф (24 копійки за квадратний метр) не покриває й половини затрат на утримання будинків у належному стані.
Кіровоград.