Такою передбачає погоду початку 2005 року самодіяльний народний прогностик журналіст із Луцька Володимир Лис
Його прогнози на рік, що минув, за методом спостережень погоди 26 грудня—6 січня справдилися відсотків на 75—80. Особливо перші чотири місяці року, в основному літо, вересень і грудень також були такими, як і прогнозувалося. Головний «прокол» — не було різкого похолодання та снігу в першій декаді листопада, і взагалі цей останній місяць виявився теплішим, ніж передбачалося.
Розпочався рік, який, кажуть, «завжди буває ліпшим за високосний». Чи так це — побачимо. Нагадаємо, що застосований Володимиром Лисом метод самодіяльного прогнозування дає показники, що можуть підтверджуватися в радіусі 120—150 кілометрів від місця спостереження, тобто від Луцька. Першу декаду січня ми вже відчули, однак наведемо те, що прогнозував Володимир Лис.
Січень
На підставі всіх чинників спостереження за погодою 26 грудня можна зробити такі висновки: загалом січень обіцяє бути незимовим, лише з окремими проявами «зимовості», не надто відчутними похолоданнями.
Якщо вірити проектуванню цього дня на перший місяць нового року, то значного похолодання, настання справжньої зими, яким лякають синоптики, 1 січня не повинно бути. Плюсова температура з піком у середині січня. Спроба нового похолодання передбачається на межі другої і третьої декад (19—21 січня), далі погода з температурою повітря, близькою до нуля, вітри, приморозки наприкінці місяця.
Лютий
Другий зимовий місяць десь з другого-третього дня має принести завірюхи, далі дощ з мокрим снігом перейде в дощ. Після цього відчутне підвищення температури. Нова порція дощів, можливо, мокрого снігу — приблизно 11—12 лютого. У наступні дні — прохолодна сирувата погода, без морозів. Зблиск сонця десь так 16—18 лютого. І майже одразу після цього короткочасна спроба повернення зими 20—22 лютого. Кінцівка останнього зимового місяця очікується з рвучкими вітрами, але переважно без опадів.
Березень
Перша декада першого весняного місяця передбачається доволі теплою і погожою. Похолодання має настати наприкінці першої чи початку другої декади (числа 10—12), можливо, й зі снігом. Після цієї хвилі погода повертатиметься до суто весняної, але похмурої, з дрібними дощами. Справжня весна до нас прийде приблизно між 20 і 24 березня, але потім погода знову зіпсується.
 
Луцьк.