Виставка фотографій переможців молодіжного фестивалю мистецтв «Екоарт» відбулася в Донецькій обласній бібліотеці для юнацтва. «У наш час усе існує заради того, щоб закінчитися фотографією. Фотографія муміфікує час», — ці слова Анрі Базена стали епіграфом до експозиції. Людина, яка займається художньою фотографією, має володіти не лише гострим і спостережливим поглядом, а й чуйним серцем, щоб навчитися бачити величне у простому і святкове — у буднях, помічати неповторне різноманіття природи і внутрішню красу оточуючих людей, переконані керівники «Екоарту», донеччани Валентина і Сергій Жукови.
Організатором відкритого донецького молодіжного фестивалю мистецтв «Екоарт» виступив однойменний центр мистецтв за підтримки управління у справах сім’ї, молоді і міжнародних зв’язків Донецької міської ради. 25 учасників отримали свідоцтва переможців у п’яти номінаціях, ще понад п’ятдесят стали дипломантами фестивалю. У конкурсах, які тривали кілька місяців, взяли участь не лише юні фотографи, а й літератори, художники, музиканти, танцівники і моделі. А керівники центру мистецтв подбали про випуск каталогів фестивалю із кращими роботами переможців, літературних збірників із текстами лауреатів літературного конкурсу і компакт-дисків із композиціями переможців музичного конкурсу. Газета «Голос України» виступила інформаційним спонсором фестивалю.
— За роки проведення фестивалю його партнерами стали Центр дитячої і юнацької творчості Ворошиловського району, студентський клуб і гуманітарний інститут Донецького національного університету, обласна бібліотека для юнацтва і обласний навчально-методичний центр культури, — відзначила Валентина Жукова. — Свято закінчилося, але святковий настрій залишається надовго. Ми запрошуємо всіх молодих і талановитих взяти участь у наступному фестивалі. Приймати заявки ми розпочнемо у березні. А для найнетерплячіших центр мистецтв «Екоарт» проводить щомісячні музичні концерти і літературні семінари, а також виставки молодих фотографів і художників в Інтернеті.
Донецьк.