Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати повторного голосування 26 грудня 2004 року з виборів Президента України. Найбільшу кількість голосів виборців набрав Віктор Ющенко — 15 115 712 голосів, що становить 51,99 відсотка. За Віктора Януковича проголосували 12 848 528 виборців, або 44,20 відсотка.
Невеликий пікет — близько 40 прогресивних соціалістів та інших прибічників В. Януковича під стінами Центрвиборчкому, мінімум охорони, вільне пересування журналістів усіма коридорами та посмішки в залі: в такій атмосфері підбивали остаточні результати президентських перегонів. Засідання ЦВК, яке розпочалося о другій годині дня, завершилося близько півночі. Самі кандидати у Президенти — ані один, ані другий Віктор — у ЦВК присутні не були. Надвечір у залі засідань ЦВК зібралося чимало народних депутатів — прибічників Віктора Ющенка, а представник Віктора Януковича Нестор Шуфрич виконував роль групи підтримки самотужки.
Підбиття підсумків голосування тривало більш як сім годин, оскільки оголошували протоколи по кожному із 225 територіальних виборчих округів. Голова ЦВК Ярослав Давидович наголошував, що квапитися недоречно. «Ми не регламентовані часом. Ми регламентовані законом», — сказав він на імпровізованій прес-конференції в кулуарах ЦВК. І запевнив, що всі скарги, які було подано до ЦВК, апеляційних та Верховного судів уже розглянуто і всі залишено без задоволення. За словами Я. Давидовича, остаточні результати повторного голосування 26 грудня відрізняються від попередніх лише на тисячні відсотка: порівняно з оперативними даними, у Віктора Ющенка в підсумку на 226 голосів більше, у Віктора Януковича — плюс 441 голос. Це свідчить про злагодженість роботи інформаційно-аналітичної системи «Вибори Президента України», за допомогою якої до ЦВК передавалися дані від територіальних виборчих комісій. А у вступній промові перед оголошенням результатів голосування Я. Давидович заявив: «Оновлена ЦВК перебувала поза межами впливу будь-яких політичних угруповань і у своїй роботі не відчувала жодного тиску».
Утім, команда Віктора Януковича не визнає своєї поразки і оскаржить постанову ЦВК у Верховному Суді. Про це заявив журналістам представник кандидата в Президенти у ЦВК Нестор Шуфрич. А якщо Верховний Суд не скасує рішення ЦВК, Віктор Янукович, за словами Н. Шуфрича, звертатиметься до Європейського суду з прав людини і скористається послугами швейцарських адвокатів. Щоправда, представник В. Ющенка в Центрвиборчкомі народний депутат Микола Катеринчук одразу спростував останню заяву: за його словами, Європейський суд скарг на результати президентських виборів не розглядає. У свою чергу, Ярослав Давидович відреагував на все це вельми спокійно: звертатися чи не звертатися до суду, оскаржувати чи ні рішення ЦВК — право кожного кандидата та його команди.
 
P. S. Тим часом, як повідомляє наш донецький кореспондент Ліна КУЩ, страйковий комітет «За перемогу разом із Януковичем» закликав громадян взяти участь в організації наметового містечка на площі Леніна у Донецьку. Активісти комітету, серед яких прихильники ПСПУ і Слов’янської партії, пообіцяли збиратися на мітинги щодня. На мітингу, який відбувся під час оголошення ЦВК остаточних результатів повторного голосування, промовці закликали не визнавати результати виборів, провести референдум про федеративний устрій України та надати російській мові статус другої державної. Учора зранку на центральній площі Донецька стояло два туристичні та один агітаційний намети, біля пам’ятника Леніну з’явилися гасла «Донбасу — автономію!», «Не станемо рабами», а за столиками збирали гроші й наливали чай.