Сьогодні, 14 травня, у Верховній Раді відбудеться Перший загальноукраїнський круглий стіл національної єдності. Про ініціативу проведення таких круглих столів у своїй спільній заяві 8 травня оголосили в. о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов та Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Ми готові до розмови з усіма, хто має легітимні політичні цілі і готовий обстоювати їх законними засобами — з тими, хто не має крові на своїх руках. Ми запрошуємо представників усіх політичних сил з усіх регіонів, громадянського суспільства, наукових кіл до діалогу з усіх питань та викликів, які постають зараз перед українським народом», — йдеться у заяві.

О. Турчинов і А. Яценюк наголосили, що метою цього діалогу є формування національного консенсусу з ключових для українського суспільства проблем. Напрацьовані пропозиції за участю всіх політичних сил будуть імплементовані Верховною Радою України, у тому числі через механізми внесення змін до Конституції та законодавства України, зазначили Голова Верховної Ради та Прем’єр-міністр України.

О. Турчинов і А. Яценюк запросили всіх учасників політичного процесу, а також представників громадськості активно долучитися до реалізації цієї ініціативи.

До участі у роботі круглого столу запрошені Президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма, Прем’єр-міністр України А. Яценюк та урядовці, народні депутати України, кандидати у Президенти України, керівники обласних адміністрацій та голови обласних рад, представники органів місцевого самоврядування, науковці, представники релігійних організацій, бізнес-кіл, громадських та міжнародних організацій, громадські діячі.

Прес-служба Верховної Ради України.