Процедура інавгурації новообраного глави держави значно відрізнятиметься від попередніх церемоній. Про це заявив на прес-конференції в парламенті заступник Голови Верховної Ради України, керівник виборчого штабу Віктора Ющенка Олександр Зінченко. Він не став розголошувати деталі сценарію інавгурації, але запевнив: «Це буде яскраво, цікаво і з родзинками».
О. Зінченко повідомив, що на церемонію складання присяги нового глави держави буде запрошено керівників держав «великої вісімки», а також Росії та інших іноземних держав.
Олександр Зінченко висловив переконання, що після вступу на посаду нового глави держави взаємодія з Верховною Радою триватиме, і парламент залишиться демократичним інструментом узгодження державної політики. На думку О. Зінченка, у Верховній Раді обов’язково існуватиме опозиція і депутати нарешті приймуть закон про парламентську опозицію.
Відповідаючи на запитання, чи будуть у новій владі й, зокрема, в уряді старі обличчя, заступник Голови ВР наголосив: людей, які мають досвід державного управління, залучатимуть до керівництва державою. Але пріоритет надаватимуть новим іменам. О. Зінченко застеріг від копіювання досвіду деяких зарубіжних країн, зокрема Польщі та Литви, коли з приходом нової владної команди старим управлінцям було заборонено обіймати будь-які керівні посади. «Ми діятимемо послідовнішим і зваженішим шляхом», — сказав він.