Центральна виборча комісія і Верховний Суд України хочуть не дати можливості команді Віктора Януковича оскаржити результати виборів. Про це заявив на вчорашній прес-конференції керівник виборчого штабу кандидата в Президенти Тарас Чорновіл.
Юридична група штабу Віктора Януковича має намір передати до Верховного Суду 500 томів доказів неможливості встановлення результатів президентських виборів з відео- та аудіоматеріалами. З огляду на це штаб В. Януковича звернувся у Верховний Суд із проханням продовжити робочий день у понеділок для того, щоб після оголошення офіційних результатів виборів у штаба була можливість подати відповідну скаргу. А також, щоб суд міг прийняти рішення про відстрочку публікації в газетах «Голос України» і «Урядовий кур’єр» офіційних результатів виборів.
Чорновіл заявив, що знає про «експрес-спосіб» оприлюднення ЦВК офіційних результатів виборів глави держави. «Це рішення буде в терміновому порядку передано в газети, щоб сьогодні вночі надрукувати його», — сказав він. Т. Чорновіл зазначив, що вважає це грубим порушенням закону про вибори Президента.
Однак він припустив, що ЦВК оголосить офіційні результати вже після того, як закриється Верховний Суд, і команда В. Януковича не встигне подати свою скаргу до публікації результатів виборів. До того ж Т. Чорновіл повідомив, що «у разі волюнтаристських дій» особисто займатиметься оголошенням імпічменту Президенту В. Ющенку.