Голова Верховної Ради України Володимир Литвин відвідав з дводенним робочим візитом Москву на запрошення російської сторони. Глава українського парламенту зустрівся з Президентом Росії Володимиром Путіним та іншими високопосадовцями.
В. Литвин і В. Путін наголошували на високому рівні економічної співпраці наших держав. Глава українського парламенту зазначав, що Верховна Рада України готова здійснити практичні кроки для розвитку співпраці з Російською Федерацією. Такою, на думку Голови ВР, буде й позиція новообраного Президента України і уряду.
Парламент — чинник стабільності й консолідації
Як повідомив прес-секретар Голови Верховної Ради України Ігор Сторожук, Володимир Литвин і голова російського уряду Михайло Фрадков обмінялися думками щодо оновлення моделей економічної політики україно-російських взаємин.
Міністр оборони РФ та Голова ВР України обговорили аспекти міжнародної безпеки.
А під час зустрічей Володимира Литвина з Головою Державної Думи Росії Борисом Гризловим  та Головою Ради Федерації РФ Сергієм Мироновим йшлося про важливість подальшого розвитку міжпарламентської співпраці, створення правової бази для розширення можливостей міжрегіональних відносин. Голова ВР повідомив, що міжпарламентська комісія Росії та України, чергове засідання якої відбудеться на початку лютого, буде підвищена у своєму статусі.
С. Миронов привітав В. Литвина із завершенням виборчого процесу і відзначив стабілізуючу і консолідуючу роль українського парламенту в ході президентської кампанії. «Я в захваті від свого колеги з точки зору його виваженості, державного підходу під час усієї виборчої кампанії», — підкреслив С. Миронов. Він зазначив, що Верховна Рада відіграла дуже важливу роль у подоланні кризи в Україні, відстоюючи інтереси держави.
В. Литвин наголосив, що дуже важливим у врегулюванні політичної кризи стало те, що він особисто і весь парламент не стали на бік того чи іншого кандидата, а були над подіями. «Влада валялася, і ми її підібрали», — додав Голова ВР.
Передумов для розколу країни немає
Нині, за словами Володимира Литвина, ситуація розвивається нормально, штатно, народ заспокоюється і немає передумов для розколу країни. Ситуація стабільна і в економіці. А парламент, на його переконання, призначить того прем’єра, якого запропонує новообраний Президент України, бо після виборів найбільший кредит довіри — саме в нового гаранта Конституції.
Однак, за словами В. Литвина, в період поки не обрано новий уряд, саме парламенти Росії і України мають підтримувати і нарощувати темпи співробітництва між двома країнами.
Володимир Литвин та Борис Гризлов відвідали на святкове Різдвяне богослужіння головний собор Москви — Храм Христа Спасителя. Глава українського парламенту мав розмову з Патріархом Московським і Всія Русі Алексієм ІІ і запросив Б. Гризлова відсвяткувати наступне Різдво в Києві.