Іноземні спостерігачі стали свідками яскравої демонстрації відданості українського народу ідеалам свободи і демократії. Про це йшлося на зустрічі голови Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Геннадія Удовенка з членом дорадчої ради при уряді Альберти «Альберта-Україна», директором фундації української спадщини Альберти, директором управи альбертського провінційного комітету Конгресу українців Канади Джорджем Москалем.
Під час переголосування другого туру виборів Президента України, зазначив іноземний гість, було створено нормальні умови для вільного волевиявлення виборців. Єдиний недолік, за його словами, — умови для участі інвалідів у виборах. Однак і це не могло негативно позначитися на результатах.
Геннадій Удовенко передав українцям Канади найщиріші вітання з Новим роком та Різдвом Христовим, подякував за підтримку демократичних процесів у нашій країні і запевнив, що народні депутати сприятимуть розвитку зв’язків України із зарубіжним українством.
Голова комітету подякував і уряду Японії за направлення спостерігачів на президентські вибори, а також послу Юджі Курокаві, голові виконавчої місії Японії зі спостереження за виборами в Україні, за його особистий внесок у розвиток японо-українських відносин. Посол Курокава позитивно оцінив хід переголосування другого туру і висловив упевненість, що віднині наша країна стане вільнішою та демократичнішою.