Миколаївський пивзавод «Янтар» зробив незвичайний подарунок усім любителям цього напою, зваривши за оригінальною рецептурою восьмирічної давнини відоме пиво «Чорний принц». Його характерними рисами є підвищена міцність — 6,3 відсотка і насичений смак. Назва народилася за підсумками відкритого конкурсу, проведеного серед мешканців Миколаєва 1996-го року.
Про те, що «Чорний принц» заслужив визнання споживачів, свідчать золоті та срібні медалі, отримані на виставках і фестивалях не тільки в Україні, а й за кордоном. Однак найпопулярнішим цей сорт був саме в Миколаєві, де практично кожен мешканець середнього віку пам’ятає смак цього пива.
Виробництво «Чорного принца» припинилося в 2002 році, коли проводилася оптимізація асортименту торгової марки «Янтар». Однак через два роки після того, як «Чорний принц» зник з ринку, жителі півдня України нагадали пивоварам про його незвичайний смак.
— Компанія «САН Інтербрю Україна», до складу якої увійшов Миколаївський пивзавод «Янтар», у своїй роботі завжди орієнтується на споживача, — каже генеральний директор заводу Володимир Журавель. — Тож і наше підприємство робитиме те пиво, яке затребувано на ринку. Коли миколаївці та інші мешканці півдня України хочуть пити пиво сорту «Чорний принц», ми готові дати цьому пиву друге народження.
Миколаїв.