Київ. «Динамо» вже проводить перший збір в ОАЕ (8—21 січня). Працюють 25 гравців: воротарі — Олександр Шовковський, Віталій Рева, Леонід Мусін; оборонці — Родольфо, Гавранчич, Саблич, Каддурі, Крістіан Іринія (новобранець з Румунії), Федоров, Несмачний; півоборонці — Валентин Белькевич, Гіоане, Нінкович, Рінкон, Гусєв, Пеєв, Чеснаускіс, Чернат, Леко, Юссуф, Олег Герасимюк (18-річний футболіст, котрий виступав за луцьку «Волинь»); нападники — Верпаковскіс, Клебер, Шацьких, Мілевський.
Півоборонець збірної України Андрій Гусін не підписуватиме нову угоду з київським «Динамо». Він зауважив, що нині веде переговори з кількома зарубіжними клубами, однак з вибором нової команди ще не визначився.
***
Через перенесення старту другого кола у планах тренувальних зборів київського «Арсеналу» відбулися зміни. Перший відбудеться 14—28 січня. Другий, як і перший, триватиме в Туреччині і на три дні менше запланованого. До «Арсеналу» запрошено лише екс-півоборонця «Дніпра» і «Динамо» Геннадія Мороза.
Донецьк. Учора футболісти донецького «Шахтаря» повернулися з відпустки. Сьогодні вони на своїй базі розпочнуть підготовку до другої половини сезону. Мірча Луческу планує короткочасні відвідини Туреччини (18—21 січня). Там намічено зустрічі «Шахтаря» з «Бешикташем» та ще однією турецькою командою.
З 26 січня по 10 лютого «Шахтар» готуватиметься в Іспанії. Спершу у Валенсії, а потім (з третього лютого) — в Марбельї. Імовірно, що під час валенсійського етапу донеччани разом із загребським «Динамо», празькою «Спартою» та швейцарським «Цюріхом» візьмуть участь у турнірі.
У Марбельї 5 лютого планується зіграти контрольний поєдинок із московським «Спартаком», 7 лютого — з тбіліським «Динамо», 9 лютого — з петербурзьким «Зенітом».
А от нападник гірників Джуліус Агахова не полишає намірів продовжити кар’єру в одному з англійських клубів Прем’єр-ліги. Як кажуть, скільки вовка не годуй...
— Мій агент — у постійному пошуку для мене нового клубу, — повідомив форвард. — Мені подобається сама ідея виступати в Англії. Не переїхав туди раніше тільки через брак досвіду гри в єврокубках...
Кривий Ріг. Керівництво «Кривбасу» вирішило, що відтепер Анатолій Пісковець, який за станом здоров’я залишив посаду головного тренера, очолить селекційний відділ команди. Виконувачем обов`язків головного тренера призначено Олександра Косевича, котрий обіймав посаду віце-президента клубу. До речі, «Кривбас» тепер готується в Туреччині і зіграв двома складами товариські матчі з московським «Динамо» (тренер Олег Романцев). Обидва рази гору брали росіяни — 2:1 (у наших відзначився Кабанов) і 2:0.
Бориспіль. Дочекався свого нового наставника і бориспільський «Борисфен». Ним став тренер «дубля» «Борисфена», в минулому відомий футболіст 37-річний Степан Матвіїв. З резервістами клубу працюватиме колишній гравець київського «Динамо» і національної збірної України Сергій Ковалець, який завершив кар’єру спортовця.
Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.