Враховуючи ситуацію в українській економіці, треба зробити все необхідне, щоб протягом січня був сформований новий уряд. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин на зустрічі з головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Республіки Словенія Дмитрієм Рупелем. Володимир Литвин також підтвердив, що, виходячи з позиції, озвученої Головою ЦВК, та термінів можливих позовів до суду, є всі підстави провести інавгурацію новообраного Президента України в період з 10 по 14 січня.
Як повідомив журналістам прес-секретар глави ВР Ігор Сторожук, Володимир Литвин наголосив на зацікавленості України в подальшому розвиткові відносин з ОБСЄ, подякував за «неупередженість місії спостерігачів». Дмитрій Рупель, у свою чергу, підкреслив, що існує повне взаєморозуміння між Україною та ОБСЄ, а також добрі відносини між Словенією та Україною. На його думку, дотримання демократичних процедур під час завершення президентської кампанії дало змогу вийти з протистояння без застосування сили.
Сторони обговорили поточні та перспективні плани співробітництва, роль і участь Верховної Ради у цьому процесі. Головною метою його, на думку Володимира Литвина, є розбудова в Україні громадянського суспільства.
Дмитрій Рупель мав також розмову з лідером фракції БЮТ Юлією Тимошенко.