З 10 січня цього року скасовується тимчасовий мораторій на дострокове розірвання строкових депозитних угод у банківській сфері.
Таке рішення прийняло правління Нацбанку. Отже, заборона достроково закривати депозитні рахунки проіснувала місяць і десять днів. На період з 4—6 січня Нацбанк установив особливий режим роботи для комерційних банків, упродовж якого дострокове розірвання депозитних угод ще не передбачається, тож є час озирнутися. За неповний (без останнього тижня) грудень депозитні вклади юридичних осіб скоротилися на 2,2 відсотка — до 40,4 мільярда гривень, громадян — на 4,7 відсотка (до 40,9 мільярда гривень). Разом з банківських рахунків знято 2,9 мільярда гривень, але вже в останній тиждень року вкладник почав повертатися в банки.
Це спонукало правління Нацбанку дозволити комерційним банкам розпочати відновлення активних операцій в обсягах, які пропорційні приросту залучених коштів від населення за період з 30 листопада 2004 року. Адже кредитування економіки за неповний (без останнього тижня) грудень також зменшилося на 3 мільярди гривень. До того ж комерційним банкам невигідно тримати у себе кошти, залучені під високі відсотки.