Учора Кабінет Міністрів під головуванням виконувача обов’язків Прем’єр-міністра, Першого віце-прем’єра, Міністра фінансів Миколи Азарова провів перше засідання в новому році.
Хоча не все так просто, як видається на перший погляд. Віктор Ющенко не раз заявляв, що у разі його обрання на головну посаду в країні ми побачимо «нові обличчя на державних посадах». Тому присутність М. Азарова на сцені майдану Незалежності у новорічну ніч поряд із В. Ющенком породила безліч запитань. Одне з них — чи ввійде Азаров до складу нового уряду? Занепокоєння посилили чутки про домовленість стосовно урядових портфелів між керівниками блоку «Наша Україна» й Азаровим.
Молодіжні громадські організації вирішили не чекати відповіді на це запитання і провели мітинг-протест проти можливої участі в новому уряді М. Азарова. За словами організаторів, Перший віце-прем’єр — «один із стовпів режиму, що пішов у минуле, організатор податкових репресій проти політичної опозиції, гонитель незалежної української преси». Місце проведення мітингу вибрали не випадково — майданчик біля штабу «Нашої України» в Києві (на знімку).
Про підтримку акції заявила також партія «Яблуко», яку очолює Михайло Бродський. Нагадаємо, він підтримував опозиційного кандидата на виборах і навіть зняв свою кандидатуру з президентських перегонів на його користь. Політрада партії у своїй заяві, опублікованій на сайті «Української правди», зокрема, зазначає: «Микола Азаров не має жодного морального права входити в уряд народної довіри на будь-якій посаді». І обрала місцем свого пікету урядову будівлю.
Вл. інф.
P. S. На час здачі номера «Голосу України» не вдалося дізнатися про порядок денний урядового засідання. У прес-службі Кабінету Міністрів повідомили лише про час зібрання урядовців, а телефони Віталія Лук’яненка, прес-секретаря Миколи Азарова, не відповідали.