У новорічному привітанні чинний Президент України зазначив, зокрема, що головним здобутком року минулого було збереження миру, суспільного спокою. Він також сказав, що 2005 рік має принести достаток у кожну сім’ю. Віктор Ющенко, інавгурація якого, найпевніше, відбудеться після різдвяних свят, на майдані Незалежності у новорічну ніч звернувся до своїх прихильників з такими словами:
«Ми були 14 років незалежні, але ми не були вільні. Сьогодні ми вільні і незалежні, і з цим хочу вас привітати». 
Україна переживає легку втому: занадто насичені подіями були останні тижні. Але розслаблятися коло телевізора не виходить — ЦВК усе ще рахує голоси, і значить, хітом новин будуть зовсім не новорічні свята. Зате вже звучать приємні прогнози: як твердять експерти найбільшого австрійського кредитно-фінансового інституту Bank Austrіa Credіtanstalt (BA-CA), зміна влади приведе до росту іноземних інвестицій в Україну. Прямі іноземні інвестиції, що нині становлять трохи більше мільярда доларів, після приходу до влади команди Ющенка щорічно зростатимуть у три-чотири рази. А в нас є надія, що трохи затерте слово «євроінтеграція» набуде свого істинного значення. Як гадають аналітики BA-CA, Європейський союз зацікавлений у тіснішому економічному співробітництві з Україною, оскільки «в нового українського президента Ющенка західноєвропейське мислення і прагнення до активнішого входження в євроатлантичний альянс».
Доки серйозні дяді роблять свої прогнози, діти кружляють довкола ялинки і приймають подарунки «від Діда Мороза і від депутата». До речі, самому Вікторові Ющенку Новий рік уже підніс радісний дарунок. Він удруге став дідусем. 3 січня дочка Ющенка Віталіна народила сина, якому дали переможне дідове ім’я. Сам же він кілька днів пробуде в Карпатах, де в компанії своєї родини та родини грузинського президента зустріне Різдво. Щасливого Різдва бажаємо і читачам «Голосу України»!