Поліпшити розвиток банківської системи пропонує народний депутат України Леонід Черновецький . Відповідні інновації передбачено в його законопроекті про зміни Закону України «Про платіжні системи та переказ грошей в Україні».
Законопроект спрямований на надання права банкам—членам платіжних систем (якщо це не суперечить правилам відповідної платіжної системи) укладати договори з іншими банками-резидентами, які не є членами цих платіжних систем, про розповсюдження платіжних карток.
Документ також передбачає виключення норми чинного закону про безпідставне розголошення банківської таємниці.
У Мінтрансі  новий підрозділ
Відповідно до Закону «Про функціонування єдиної транспортної системи України в особливий період» технічне прикриття та відбудову найважливіших об’єктів і споруд оборонного значення покладено на Міністерство транспорту України. Технічне прикриття найважливіших об’єктів на залізницях в інтересах оборони держави здійснюють залізничні війська. Тобто фактично виконують у складі Міністерства оборони України завдання, які, відповідно до Закону України «Про оборону», не належать до повноважень Збройних Сил.
Умови, що склалися навколо ЗС після реформування, не дають змогу утримувати залізничні війська, тому запропоновано зберегти цю структуру (Державну спеціальну службу транспорту) у складі Міністерства транспорту. Власне, цим і продиктована необхідність внесення змін до деяких законів України (щодо Державної спеціальної служби транспорту).