Генеральна прокуратура України за зверненням кандидата у Президенти Віктора Ющенка перевіряє використання міністерствами та державними комітетами бюджетних коштів. Про це йдеться на сайті головного наглядового органу країни.
У Держказначействі виявляють причини невиконання держбюджету, що зменшило торік фінансування міністерств і відомств на суму понад 1,7 млрд. грн. Водночас усупереч законодавству тендерним комітетом Міністерства аграрної політики виділено понад мільйон гривень для закупівлі квартир у компанії «Житло-інвест» та понад чотири мільйона — підприємству «Хрещатик» для проведення ремонтних робіт.
А Міністерство освіти і науки два місяці тому без відповідних документів перерахувало 21 млн. грн. на адресу Української державної інноваційної компанії. У Міністерстві у справах сім’ї, дітей та молоді встановлено факт перерахування ПП «Текстиль-Контакт» 15 млн. грн на виробництво «Пакунок малюка» для новонароджених дітей, у комплект якого входить і книжкова продукція, що не виробляється підприємством. Перевірку проводять і в Мінпромполітики, де протягом ІV кварталу 2004 року укладено та проавансовано низку договорів на проведення наукових, проектно-конструкторських робіт, з терміном виконання у 2005 році.