Як відомо, свого часу Сергій Бубка і Яна Клочкова були удостоєні звання Герой України. І от останнього дня старого року до цієї чудової пари приєдналася ще одна. Леонід Кучма присвоїв високі звання з врученням ордена держави і медалі «Золота Зірка» видатному боксерові Віталію Кличку та футболістові Андрію Шевченку.

Нападник уже встиг отримати нагороду, бо саме напередодні прибув до Києва. До рідного міста Андрій привіз «Золотий м’яч» (від паризького видання «France Football») найкращого футболіста Європи-2004. Як зазначено у президентському указі, Шевченка нагороджено «за виняткові спортивні досягнення, визначний особистий внесок у розвиток українського футболу, піднесення авторитету України у світі». А Кличка-старшого — чемпіона світу за найпрестижнішою версією WBC — нагороджено за визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку спорту, виняткові спортивні досягнення, піднесення міжнародного престижу вітчизняного боксу.

Форвард збірної України та італійського «Мілана» відвідав школу-інтернат для сиріт у Переяславі-Хмельницькому, де вручив його маленьким мешканцям новорічні подарунки. Побував Шевченко також у рідній динамівській школі на Нивках, поставив свій приз на лавочку поряд з відлитим у бронзі його видатним вчителем Валерієм Лобановським на клубному стадіоні. Зустрівся з київським міським головою Олександром Омельченком, спілкувався з представниками ЗМІ.

На Шевченка чекала ще одна приємна новина. Російське видання «Спорт-Экспресс» провело опитування провідних ЗМІ з колишніх радянських республік, щоб визначити найкращого футболіста. Отож він здобув абсолютний результат. Усі 45 видань і телеканалів назвали форварда української збірної лідером. Це — 225 балів! Друге і третє місця посіли гравці збірної Росії Дмитро Сичов та Олексій Смертін (86 і 81 бал відповідно). До почесного списку потрапили також наші добрі знайомці Маріс Верпаковскіс з київського «Динамо» (74 бали, четверте місце), Андрій Воронін з німецького «Байєра» (34, 5), а також лідери донецького «Шахтаря» і «Динамо» (Київ) — Анатолій Тимощук (6, 15) і Олександр Шовковський (1, 20—21).