Одразу після Нового року в українській культурі настануть разючі зміни. Почнеться з того, що в новому уряді перший віце-прем’єр посяде також пост міністра культури та освіти. І зміни не забаряться. Найочевиднішими вони будуть на телебаченні.
Найпотужнішим, найпопулярнішим і найпрофесійнішим стане всеукраїнський канал «Культура». Ведучими там працюватимуть Роман Скрипін, Андрій Шевченко, Микола Вересень. Щогодини в цілодобовому режимі вони зустрічатимуться з найвідомішими нашими письменниками, композиторами, завклубами та балеринами, і Данило Яневський нагадуватиме їм: «Кохайтеся!»
Оскільки всі телеканали будуть чесними, то «5-й канал» стане просто каналом чесної погоди. У студії товктимуться різні опозиціонери і зловтішно коментуватимуть: «А от бачите, у Львові дощ першим почався!»
Піховшек в інтер’єрі «Епіцентру» вестиме дитяче освітньо-розважальне шоу «Останній мільйон», а Кисельов на 7-му каналі — кулінарну програму для домогосподарок «Нєсолоно хлєбавши».
Помітно зміниться «Інтер» — він, нарешті, відповідатиме своїй назві і вестиме мовлення (порівну!) мовами найменших нацменшин: іврит, ідиш, ромська, кримськотатарська, караїмська і т. д. А перед всенародними святами (Різдво, Трійця, Пурим і Курбан-байрам) на «Інтері» оживатиме дискусія про надання офіційного статусу церковнослов’янській мові.
1-й загальнонаціональний канал віддадуть під постійні теледебати для всіх бажаючих (за традицією перше обов’язкове запитання до опонента буде таке: «Ви мужчіна ілі нєт?!» Відповідати рекомендується толерантно: «Ілі?!»).
А на каналі «1+1» щотижня Ольга Герасим’юк вестиме дуже популярні сентиментальні телемости (Сіверськодонецьк—Івано-Франківськ, Гадяч—Галич, Донецьк—Київ тощо). Кожний такий телеміст закінчуватиметься вінчанням щасливих пар безпосередньо у студії. Там-таки молодятам вручатимуть квитки на подорож у поїздах дружби. Щоправда, доля першого такого поїзда (Коломия—Макіївка) виявиться загадковою: у Донецьку привітні веселі шахтарі випхають назустріч цистерну з артемівським шампанським, і галичани не захочуть повертатися додому, і пастимуть на териконах отари овець і кіз. Новий губернатор тих країв хвалитиметься: «Эти козлы совсем не мешают нам жить!» Справою зацікавиться недовірлива Генпрокуратура, але кінців так і не знайде, а поїзди дружби курсуватимуть собі далі, збагачуючи «Укрзалізницю», «Укртелебачення» та нас із вами!