Дмитро, оператор телебачення:
— Помаранчева ялинка могла б стати українським брендом. Одразу важко відмовитися, і це не буде так масово. Але хто сказав, що не можна ламати стереотипи? Залишмо зелені легені в спокої. У красивої нації і ліси мають бути гарні.
Світлана Голуб, домогосподарка:
— Згодна на будь-яке забарвлення, аби натуральна.
Таїса Мостова, психолог:
— Цілком. Відбулася самоорганізація приниженої нації, яка підхопила помаранч. Цей колір хоч-не-хоч приживеться в побуті, в ужитковому мистецтві...
Як стверджують фахівці, кольори, випромінюючи енергію, здатні як наділяти силою, так і руйнувати. Можна поліпшувати здоров’я та благополуччя, вибираючи необхідні кольори для свого одягу, вдома і на роботі. Нині популярні помаранчевий і синій. Про їхній вплив поцікавилася в завідувачки відділу природних методів оздоровлення людини Українського інституту екології людини Марії Грицай:
— Синій (голубий) колір у поєднанні з білим несе ясність думок, знімає напруження, допомагає відновити нерви, вгамовує пристрасті, гасить емоції. Помаранчевий колір пробуджує приховані сили і здібності, налаштовує на небувалу щедрість, зміцнює волю, додає сили в горі. А ще загострює апетит і дарує відчуття радості.