Протягом кількох днів жертвами невідомих, але вочевидь не спортивних метальників були вікна редакції газети «Голос Криму» у Сімферополі. Спочатку їх побили минулої п’ятниці, а у виборчу неділю, після 20-ї години, «артобстріл» «знаряддям пролетаріату» повторився. Як розповів оглядачеві «ГУ» головний редактор кримськотатарської газети Ельдар Сеїтбекіров (нагадаю, раніше ця газета мала статус національного додатка до «Голосу України), невідомі «месники» кинули величезні камінці у кімнату, де працюють кореспонденти. На щастя, у цей час там нікого не було. Напередодні так само розбили вікна у комп’ютерній кімнаті редакції.
Ельдар Сеїтбекіров пов’язує «кам’яне» хуліганство з професійною діяльністю журналістів «Голосу Криму». Адже кілька місяців тому нападали і на редакційну машину. Газета серед небагатьох видань півострова відзначається об’єктивністю і незаангажованістю у висвітленні політичних процесів, багато писала про події, що відбувалися на Майдані, і під час виборчих перегонів надавала слово Віктору Ющенку та його соратникам.
Однак, уточнює співрозмовник, він не звертався до правоохоронців для розкриття цього інциденту, бо не вірить у допомогу місцевої міліції і має для цього всі підстави, виходячи з попереднього досвіду.
До речі, минулої неділі, майже в той самий час, коли камінці летіли у вікна редакції, скоєно напад і на авто керівника Комітету моніторингу свободи преси в Криму, кореспондента радіо «Свобода» Володимира Притули. Він також не виключає, що цей інцидент пояснюється його професійною діяльністю. Але, як і головний редактор «ГК», до міліції не звертався з аналогічних мотивів: бездіяльності правоохоронців у таких випадках.