Віктор Янукович заявив, що має намір оскаржити результати президентських виборів у Верховному Суді України. Кандидат у Президенти не вірить цивільній палаті ВС і хоче, щоб його скаргу розглядала вся колегія Верховного Суду так само привселюдно, як і подання Віктора Ющенка після 21 листопада.
В. Янукович доводитиме системні порушення, що не дали можливості встановити волевиявлення наших громадян на голосуванні 26 грудня. Так, за словами представника Януковича у Центрвиборчкомі Нестора Шуфрича, на заході України люди голосували за чужими паспортами. До того ж ЦВК із запізненням розіслала роз’яснення рішення Конституційного Суду щодо голосування вдома. Тому, вважає Шуфрич, десятки тисяч виборців були позбавлені права голосувати. За його словами, нині з цього приводу до судів надходять десятки тисяч позовів.
Відповідаючи на запитання журналістів, чи не вважає він, що команда Януковича копіює дії команди його опонента Віктора Ющенка після голосування 21 листопада, Шуфрич сказав: «Це буде повне «дежа-в’ю» для ЦВК і для всього суспільства».
Однак Голова ЦВК Ярослав Давидович не боїться оскарження у суді результатів повторного голосування другого туру виборів Президента України.

За його словами, з останніх заяв штабу кандидата, який сьогодні набрав меншу кількість голосів, стає зрозумілим, що скарги здебільшого стосуватимуться двох проблем: не всі люди, які самостійно не можуть пересуватися, змогли взяти участь у голосуванні, а також того, що на деяких дільницях в Україні не вистачило бюлетенів. І зауважив: у переважній більшості країн взагалі немає такого поняття, як голосування вдома.