Увечері 27 грудня у центрі Києва традиційно зібрався мітинг. Депутат-соціаліст Юрій Луценко, голос якого ще не відхрипнув після місячного мітингового марафону, оголосив про перемогу «кандидата від Майдану» Віктора Ющенка, але пояснив, що доки не завершився підрахунок голосів, «наші лідери не святкують, а працюють, щоб результат нашої спільної перемоги виявився таким, який заслужив і вистраждав Майдан».
Юрій Луценко також наголосив, що перемога Ющенка — це не тільки виграш тих, хто за нього голосував. Це й успіх прихильників Януковича і тих, хто взагалі нікого не підтримав на цих виборах, бо «відтепер кожен може на виборах віддати голос, за кого хоче, і дізнатися несфальшовані результати виборів».
На мітингу виступили і «польові командири» помаранчевої революції Володимир Філенко та Тарас Стецьків. Вони не тільки згадали недавнє минуле, коли ми мирно боролися, співаючи, а й зазирнули у перспективу, коли так само «ми разом — багато» долатимемо всі проблеми, передані нам у спадщину від попередньої влади. А Олександр Мороз уточнив, що справжня перемога настане тоді, коли всі переконаються, що 26 грудня зробили врешті-решт правильний вибір. Першочерговими завданнями нової влади він вважає забезпечення реальним соціальним захистом громадян України та розкриття резонансних справ.
Разом з народом раділи й закордонні гості, які висловили захоплення перемогою демократії. У ці дні світ з нами. Принаймні, як запевнив Генеральний секретар Соцінтерну Луї Айяла, «соціал-демократи, соціалісти і лейбористи» всієї планети — точно душею тут, на Майдані.
Мабуть, злякавшись «і тіла, і душі», до Києва не ризикнули доїхати «блакитні» загони, які, за чутками, начебто вирушали з окремих регіонів, але дорогою повернули назад.