Президентські вибори в Україні завершилися. Це констатував Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час зустрічі з міжнародними спостерігачами із США та країн Європи. Сторони привітали одне одного з перемогою свята демократії в нашій країні. Однак Володимир Литвин упевнений, що команда Віктора Януковича скористається можливістю звернутися з позовами до судів. Між тим, він вважає, що відрив Віктора Ющенка у 8 відсотків голосів свідчить про те, що другого переголосування не буде. «Люди втомилися від виборів і хочуть спокійно працювати», — зазначив глава українського парламенту, додавши, що виходячи з реалій, на жаль, не вдасться поставити остаточну крапку цього року. Володимир Литвин повідомив спостерігачам, що, ймовірно, з 11 по 14 січня може відбутися інавгурація нового Президента України. Перед ним і Верховною Радою стоїть низка важливих завдань. Головне з них, на переконання Володимира Литвина, консолідація суспільства завдяки розумній і послідовній регіональній та кадровій політиці. «Новий Президент має вгамувати апетити своєї команди і навчитися домовлятися з регіональними елітами», — сказав глава ВР. На його думку, має відбутися децентралізація управління за умови збереження унітарності держави.
Міжнародні спостерігачі відзначили ключову роль ВР у процесі мирного врегулювання політичної кризи. Вони наголосили, що Україна зробила величезний крок уперед, зумівши провести вибори, які відповідають демократичним стандартам. Колишні конгресмени США та депутати Європарламенту запевнили Голову Верховної Ради у своїй готовності до подальшої тісної співпраці, пожартувавши, що це не означає їх бажання приїздити на друге переголосування.
Серед зауважень лунало одне — недосконалість виборчого законодавства щодо людей, яким з різних причин важко дістатися виборчої дільниці. Західні політики запропонували свою допомогу в удосконаленні цієї частини українського законодавства.

Володимир Литвин пояснив умови, за яких сталося те, що сталося, і запевнив, що надалі це стане серйозним уроком. Він подякував міжнародним спостерігачам і поздоровив їх з наступаючим Новим роком. Гості Верховної Ради заявили, що ніколи не забудуть Різдва, проведеного у Києві.