Спортивна гімнастика. Троє олімпійських чемпіонів претендували на посаду президента Української федерації гімнастики — Ігор Коробчинський, Богдан Макуц та Стелла Захарова. Макуц свою кандидатуру зняв з перегонів під час звітно-виборної конференції. Отже, на дистанції залишилися двоє.
Слід зазначити, що боротьба на цьому зібранні точилася жорстка й безкомпромісна. Було викрито намагання фальсифікації з боку одного з кандидатів. І це не дивно, адже було чимало зацікавлених, щоб не ворушити тихе болото. Тим часом справи в українській гімнастиці, ніде правди діти, кепські. З кожним роком ситуація погіршувалася. Зрештою, ми втрачали високі позиції на світовій та європейській аренах. І якби не олімпійське «золото» Валерія Гончарова, то взагалі настав би період «темної ночі».
Марафон тривав у приміщенні Держкомспорту України дев’ять (!) годин — з 9.00 до 18.00. У підсумку з перевагою в один голос перемогла Стелла Захарова. Але були, як кажуть, нюанси. Досить дивно те, що за чинного на той час президента УФГ Ігоря Коробчинського свої голоси віддали представники ... акробатики та художньої гімнастики (цей вид має ще й власну федерацію, котру очолює Альбіна Дерюгіна). А от фахівці і функціонери, котрі представляли спортивну гімнастику, єдиним фронтом довіру висловили Захаровій.
Нагадаємо нашим читачам, що пані Стелла провела в Київському палаці спорту три грандіозні міжнародні турніри, котрі стали вже популярними серед гімнастів з багатьох країн світу. До речі, щоразу «Голос України» надавав найактивнішу інформаційну підтримку цим змаганням. А ще Стелла Георгіївна опікується резервом для національних збірних, відкрила власну гімнастичну школу, займається благодійництвом.
На жаль, команда, котра програла, схоже, не збирається викидати білого прапора, а налаштована на супротив...