Тренер національної збірної України Олег Блохін зустрівся з представниками ЗМІ. Йшлося про майбутній відбірковий матч чемпіонату світу-2006 проти команди Албанії. Як відомо, він відбудеться в Тирані 9 лютого наступного року. Отож до вашої уваги фрагменти тієї розмови.
Озираючись назад
Рік, що минає, був цілком уcпішний для нашого колективу. Хоча було дуже багато таких, хто сумнівався в цьому. Нас особливо не цікавила якість гри. Головне було — стабілізувати склад і добитися позитивного результату. А він перевершив усі сподівання.
До матчу з Албанією готуватимемося заздалегідь
Нелегко було умовити клубних тренерів, щоб відпустили гравців до національної команди на період, потрібний для збірної. Та зрештою порозумілися. Третього лютого збираємо команду. Спочатку планували провести збір в Іспанії. Проте через низку проблем цей варіант відпав. Тому вирішили готуватися в Анталії (Туреччина).
Звісно, ми сподіваємося, що наші лідери в потрібний день перебуватимуть у найліпшій формі. Хоча і тут не все так просто, як комусь здається. Воронін тепер у відпустці. І Шевченко насолоджується різдвяною перервою. Та вже невдовзі він повернеться до активної гри і матиме належну практику. А там і Воронін розпочне підготовку. Інша річ, що Шевченка буде важко «вирвати» з «Мілана» на збір. Десь у середині січня визначатимемося у цьому питанні.
Про поповнення для збірної
Подейкують, що колиcь Ребров забив албанцям. Та й чемпіонат в Англії триває без зупинок. Отже, потрібно запрошувати Реброва... Про Шевчука, який перейшов до «Дніпра». Я спостерігав за його грою, і, якщо відверто, вона мене не вразила. Якщо Шевчук постійно гратиме у «Дніпрі», тоді й запросимо його. Преса згадує Серебренникова. Однак він то грає, то ні.
Одне слово, не все так просто. Не певен, що в матчі з Албанією у складі збірної неодмінно з’являться нові імена.
Відновлюється Парфьонов. З ним та іншими гравцями ми спілкуємося, маємо постійні контакти. Але хочу ще раз наголосити ось на чому: якщо в нас не запровадять ліміту на легіонерів, то збірній буде дедалі важче. Той ліміт, що запроваджується з нового сезону, вісім чоловік, нічого не вирішує...