Кандидат на посаду глави держави Віктор Янукович, на відміну від 21 листопада, з’явився у штабі о 20-й годині. Настрій у нього був не з кращих. Можливо, через те, що в цей момент повідомили результати екзит-полу, який проводила американська компанія на замовлення ІCTV. Результат опитування давав перевагу його супернику в 15 відсотків.
Саме тому перше, про що сказав прем’єр на прес-конференції: «Сьогоднішні вибори — результат тої кампанії, яка порушила права людей». На його думку, роз’яснення ЦВК, надіслане територіальним і виборчим дільницям, як і рішення Верховного Суду, фактично зруйнували рішення Конституційного Суду, прийняте 24 грудня. Нагадаємо: тим рішенням КС визнав першу частину статті 6 Закону «Про особливості застосування Закону України «Про вибори Президента України»...» неконституційною.
Віктор Федорович зізнався, що він і команда очікують перемоги. Однак, якщо вони програють, то підуть у жорстку опозицію до нової влади. Таку, що мало не здасться. А трохи пізніше додав: буде сформована опозиція і в парламенті, й поза ним.
В. Янукович підкреслив, що у разі поразки не збирається вести переговори з командою опонента. Водночас він піддав критиці заяви Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко про те, що буде переглянуто пакетні домовленості щодо політреформи. На його думку, Віктор Ющенко і команда «тягнуть на себе стару ковдру старої влади». І наголосив, що виступає за формування нової ефективної влади, яка повинна сприяти розширенню прав регіонів, їхній економічній федералізації.
Відповідаючи на запитання московських журналістів про імовірність розколу країни і відокремлення південно-східних областей, Віктор Янукович різко відповів: «Робитимемо все, щоб Україна була єдина, економічно потужна, бо не можна зраджувати український народ».
Водночас кандидат у Президенти зазначив, що немає задокументованих фактів порушення виборчого законодавства, які давали б можливість стверджувати, що була системна фальсифікація результатів виборів.
Цю саму тезу фактично повторив керівник виборчого штабу, народний депутат Тарас Чорновіл. Однак, за його словами, були порушені конституційні права громадян, особливо інвалідів, які не змогли здійснити волевиявлення. Окрім того, за його словами, команда претендента на найвищу посаду звернеться до Міністерства закордонних справ і Державного комітету охорони кордону з проханням надати дані про кількість наших співвітчизників, які виїхали на заробітки в інші країни. Оскільки, на думку Тараса Чорновола, дуже багато жителів західних областей нині заробляють гроші за кордоном, а за них проголосували родичі.
Власне, у штабі кандидата було спокійно, і за перебігом післявиборної ночі спостерігало близько двох десятків колег, кілька народних депутатів з фракцій Партії регіонів та СДПУ(о). Та ще на вулиці з десяток прихильників Віктора Януковича пробували перекричати парад автомобілів з помаранчевими прапорами.