Нині ситуація в Україні має ознаки стабілізації. Про це свідчить, зокрема, і ухвалення парламентом закону про Державний бюджет на 2005 рік. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час зустрічі минулої суботи з делегацією міжнародних спостерігачів Національного демократичного інституту міжнародних відносин (США) за виборами Президента України. «Для нас усіх надзвичайно важливо закріпити той демократичний прорив, який був здійснений за останній період, продовжити розвиток громадянського суспільства, забезпечити свободу слова, верховенство закону і дотримання прав людини», — зазначив глава парламенту.
Водночас він зауважив, що підготовка до переголосування відбулася в дуже стислі терміни і проведена ефективно. «Ми виходимо з того, що участь у голосуванні є передусім правом, а не обов’язком», — процитував слова Володимира Литвина його прес-секретар Ігор Сторожук.
Того самого дня Голова Верховної Ради Володимир Литвин разом з міським головою Києва Олександром Омельченком засвітили головну новорічну ялинку в країні. Глава парламенту привітав усіх з Новорічними і Різдвяними святами й побажав родинного достатку та душевної рівноваги. «2004 рік — рік України в Україні та України у світі», — наголосив глава парламенту. Це означає, за його словами, що влада має жити інтересами народу і керуватися його настановами.