Шановні співвітчизники!
26 грудня ц. р. відбудеться повторне голосування з виборів Президента України. Верховна Рада України висловлює тверду впевненість у тому, що Український народ продемонструє високу громадянську активність і свідомість, реалізує своє природне право на вільне волевиявлення. Це матиме виняткове значення для перспектив держави, утвердження і зміцнення демократичних засад, взаєморозуміння та злагоди в нашому суспільстві.
Парламент вважає неприпустимими спроби дестабілізувати, збурити обстановку під час голосування. Особливо небезпечними і неприйнятними є будь-які прояви втягування у політичні процеси, пов’язані з виборами, військовослужбовців Збройних Сил України, Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України та інших силових структур.
Верховна Рада України звертається до захисників Вітчизни та охоронців правопорядку, конституційних прав і свобод громадян із закликом не піддаватися на можливі провокації, хто б до них не вдавався, неухильно дотримуватись вимог Конституції і законів України.
Верховна Рада України, яка уособлює весь розмаїтий спектр політичних уподобань Українського народу, сповнена віри в те, що ми святкуватимемо Новий рік і Різдво Христове в родинному затишку та суспільній злагоді з надією і впевненістю в краще майбутнє, задля досягнення якого докладемо необхідних зусиль.
Ухвалено на засіданні Верховної Ради України 24 грудня 2004 року.