Кандидата на найвищу державну посаду Віктора Януковича дуже хвилює, щоб у день виборів не пролилася кров. Про це він заявив під час перебування в Полтавській та Кіровоградській областях.
Янукович переконаний, що після виборів «треба домовлятися». «Треба, щоб був консенсус у нашій державі. Нам треба заспокоїти суспільство», — зазначив кандидат і додав, що «посада» для нього не головне. Головне — щоб був мир на нашій землі і стабільність.
Кандидат у Президенти зізнався: раніше в нього було багато спільного з Кучмою. «Але зараз, коли підійшов час для нашого народу, коли потрібно мати тверду волю й захищати права громадян нашої держави, перший, хто повинен це робити, — це Президент України. Тому в мене до нього є запитання», — сказав Янукович.
Він також наголосив на необхідності побудувати нову регіональну політику в державі, в основі якої має бути місцеве самоврядування. До того ж кандидат повідомив, що хоче обговорити з Віктором Ющенком зміни до закону про вибори президента.
А від поїздок до західних областей Віктор Янукович, за словами керівника його штабу Тараса Чорновола, відмовився через можливі загрози життю та здоров’ю.