Для перевірки ситуації у регіонах України напередодні переголосування на президентських виборах 26 грудня створено робочі групи співробітників правоохоронних органів держави. Про це повідомив в інтерв’ю журналістам Голова Верховної Ради України Володимир Литвин.
Голова парламенту виключив імовірність зіткнень та кровопролиття під час і після проведення повторного голосування. «Ми цього не повинні допустити, інакше прощення не буде», — наголосив В. Литвин. Він повідомив, що провів зустріч із керівниками силових міністерств, Служби безпеки та Генеральної прокуратури України. Силовики ретельно перевірили інформацію, яка пролунала у ЗМІ, про нібито підготовку протистояння та сутичок із застосуванням зброї. Однак ці дані не підтвердилися. Водночас правоохоронні органи, за словами В. Литвина, ретельно відстежують усе, що відбувається у державі.
Відбулося засідання колегії СБУ за участю народних депутатів України, а також проведено переговори з керівництвом спецслужб інших країн. «Ми сьогодні всі тримаємо руку на пульсі, — сказав В. Литвин. — Я переконаний, що все в нас відбуватиметься нормально, як у цивілізованій державі. Ми виходили з честю навіть із складнішої ситуації. У нас є можливість, сили і засоби забезпечити демократичний розвиток подій 26-го і після 26 грудня».