Сільські медики, вчителі, працівники культури нарешті можуть з полегшенням зітхнути: справедливість взяла гору! Верховна Рада України подолала вето Президента на Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання земельних ділянок працівникам культури, освіти та охорони здоров’я, що проживають у сільській місцевості».
«Ми послідовно відстоювали цю позицію, і її сьогодні підтримали 343 народні депутати», — скаже не без гордості ініціатор і автор закону, народний депутат, голова партії «Єдина Україна» та однойменної парламентської фракції Богдан Губський.
А це означає, що ті, кого споконвіку особливо поважають на селі, хто першим надає медичну допомогу, вчить дітей, організовує дозвілля і кого незаслужено, несправедливо обділили, — тепер також отримали право на безоплатне одержання у власність земельної ділянки. Причому — в межах середньої земельної частки члена сільськогосподарського підприємства, установи та організації, розташованих на території їхньої сільської чи селищної ради. Це — неабияка добавка до мізерної платні!