Погоджувальна рада керівників депутатських фракцій і груп, бюджетного комітету ВР спільно з економічним блоком уряду вирішила перенести розгляд проекту Державного бюджету України на 2005 рік у повторному першому читанні на сьогодні, 22 грудня. Голова Верховної Ради України Володимир Литвин наголосив, що парламент та уряд повинні вийти на погоджений варіант і знайти спільні позиції щодо показників бюджету.

Депутати з усіх фракцій були єдині в тому, що в разі неприйняття основного фінансового документу держави до кінця року під загрозою опиняться виплата підвищених пенсій і зростання мінімальної зарплати. Однак деякі парламентарії виступають за прийняття лише окремих, обов’язкових статей бюджету і подальше доопрацювання закону. Фракція «Наша Україна» запропонувала попервах схвалити спеціальний закон про застосування окремих статей держбюджету, зокрема, соціального блоку.
Виконувач обов’язків Прем’єр-міністра України Микола Азаров закликав депутатів прийняти реальний збалансований бюджет. За його словами, цьогорічне наповнення державної казни входить у нормальне русло. Повністю поновилися надходження митних зборів, удвічі, порівняно з першою декадою грудня, зросли й податкові платежі. У проекті Держбюджету-2005 видатки на соціальні цілі становлять близько 60% загальних витрат. Зокрема, передбачено зростання фінансування освіти, охорони здоров’я, АПК за рахунок скорочення низки програм. Уряд сподівається покрити видатки за рахунок доходів від приватизації та розміщення облігацій внутрішньої позики. А якщо вітчизняна економіка розвиватиметься за кращою траєкторією, новий уряд зможе у будь-який момент переглянути показники бюджету і прийняти поправки до закону.