Івано-Франківська обласна рада прийняла на сесії звернення до депутатів місцевих рад України, до всіх співвітчизників. У ньому, зокрема, сказано: «У цей справді доленосний час, позначений необоротністю давно очікуваних українським народом благодатних змін у нашому суспільстві, мусимо усвідомити виняткову важливість нинішніх президентських виборів, високу громадянську відповідальність вибору кожного з нас, громадян вільної і соборної України, за подальшу долю нашої держави.
Згадаймо, друзі, нашу спільну духовну революцію 13-річної давності, коли 1 грудня 1991 року саме вільним волевиявленням український народ підтвердив Акт проголошення незалежності України. Українці, представники всіх національностей, які живуть у нашій країні в усіх її регіонах, вражаючою більшістю на всеукраїнському референдумі висловилися за незалежність, за вільне і заможне життя. І були між нами мир і злагода, а порозуміння, надія і віра в щасливе майбутнє об’єднували нас.
Сьогодні у наших з вами силах домогтися, щоб у ці передноворічно-різдвяні дні президентські вибори, які з певних обставин затягнулися, не роз’єднали нас, україномовних і російськомовних українців, як це декому дуже хотілося б. Щоб ці вибори стали виборами справді народного президента України, наперекір усім скептикам, згуртували людей, зміцнили зв’язки між регіонами, наше суспільство в цілому, щоб не похитнути нашу державність, не дозволити загальмувати економічний розвиток країни.
Прикарпатці, які під час виборів президента України 31 жовтня і повторного голосування 21 листопада цього року проголосували згуртовано, спокійно і прозоро з дотриманням виборчих норм, про що об’єктивно засвідчили спостерігачі з Луганщини та міжнародні спостерігачі, які працювали на виборчих дільницях в Івано-Франківській області, прагнуть, щоб наступне повторне голосування з виборів президента України було проведено на рівні світових стандартів з суворим дотриманням вимог Конституції України та виборчого законодавства.
Тому депутатський корпус Івано-Франківської обласної ради з усією доброзичливістю звертається у ці дні до мудрості наших співвітчизників, громадян незалежної, соборної держави Україна: 26 грудня цього року проявити високу громадянську свідомість і зробити ще один виважений крок назустріч тим позитивним змінам в житті нашого суспільства, в очікуванні яких сьогодні не лише вся Україна, а й світове співтовариство».