Заява депутатської фракції КПУ

Фракція КПУ у Верховній Раді, виражаючи політичну лінію Компартії України, її чітку і принципову позицію, відзначає, що в ході президентської кампанії в державі триває всеохоплююча політична та соціально-економічна криза, яка щодень загострюється. Вона спровокована, скеровується і поглиблюється політичними силами правонаціоналістичного і центристського напряму, а по суті — кримінально-олігархічними кланами, що представляють інтереси великого капіталу і борються за владу та власність.
Внутрішня вибухонебезпечна ситуація дуже серйозно погіршується через ту обставину, що ця уявна боротьба під впливом зовнішніх чинників набула великомасштабного геополітичного значення. Фактично йдеться про брутальне, безцеремонне втручання США, зокрема й про їхнє фінансування виборчої кампанії конкретного кандидата на посаду Президента України, з метою привести на найвищу державну посаду в нашій державі свого ставленика-маріонетку і тим самим утвердити свій геополітичний вплив, зробити нашу країну своїм сателітом, напівколоніальним економічним придатком і військовим форпостом у центрі Європи. Отже, Україна стала черговим випробним полігоном у реалізації американської доктрини утвердження стратегічних інтересів США в будь-якій точці земної кулі, у їхніх прагненнях до світового гегемонізму та панування.
А характер і зміст так званої помаранчевої революції України засвідчили, що це дії одного ряду з уже апробованими «революціями» в Югославії, Грузії, а тепер і в Румунії. При цьому прозахідні політичні сили України в союзі з олігархами масованим і цинічним використанням брудних політтехнологій за американським сценарієм і під американську режисуру створюють ілюзію якогось протиборства, намагаються приховати своє справжнє нутро, свою підступну боротьбу проти власного народу.
Крім того, з метою відволікання виборців від реальної політичної боротьби клани різко активізували і щодня нагнітають антикомуністичну істерію, усіляко прагнуть дискредитувати КПУ. Цей прийом використовується не вперше. Так було на президентських виборах у 1991-му, 1994-му, 1999 роках. Так було на останніх парламентських виборах. Новий виток антикомуністичного психозу є закономірним продовженням боротьби за Україну. Однак ми віримо в мудрість українського народу, який і цього разу зуміє розібратися в ситуації і зробить правильні висновки.
На наших очах поки ще чинний Президент під диктовку адміністрації США намагається у нових реаліях трансформувати свій прогнилий режим у нові персоналії і тим самим зберегти владу та власність у руках великого капіталу, остаточно встановити диктатуру, тотальний контроль над країною і народом.
Депутати-комуністи застерігають народ України, що такий перебіг подій може завершитися встановленням диктатури фашистського напряму, серйозно загрожує країні смертельно небезпечними міжнаціональними, міжетнічними, міжконфесійними і соціальними конфліктами, автономізацією та регіоналізацією, зниженням міжнародного престижу й авторитету України.
Компартія, як єдина опозиційна сила, послідовно і наполегливо боролася і боротиметься за реалізацію принципів соціальної справедливості, відстоюватиме інтереси народу, єдність і територіальну цілісність держави, виступатиме гарантом суспільної стабільності і поступального розвитку України.
Депутатська фракція КПУ у Верховній Раді за дорученням Президії ЦК Компартії України з усією відповідальністю заявляє, що на чітку і принципову позицію Компартії і її парламентської фракції не вплине те, яке з протиборчих угруповань правлячої еліти прийде до влади. Комуністи за будь-яких обставин залишаться вірні своєму обов’язку перед трудовим народом, перед Україною.


Петро СИМОНЕНКО, керівник фракції комуністів у Верховній Раді України.