Щиро вітаю енергетиків України із професійним святом — Днем енергетика.
Ваша невтомна праця і високий професіоналізм є головною гарантією надійної і безперебійної роботи вітчизняного енергокомплексу, забезпечення повсякденних життєвих проблем людей.
Введення в експлуатацію двох нових енергоблоків-мільйонників на Хмельницькій і Рівненській АЕС, будівництво магістральних електромереж, впровадження енергозберігаючих та екологічно безпечних енергосистем переконливо свідчать про високий потенціал енергетичної галузі України.
Сьогодні наша держава входить до першої трійки європейських країн з розвиненою ядерною енергетикою. Тому стабільна, безпечна і злагоджена робота енергетиків є основою сталого економічного зростання й підвищення життєвого рівня співвітчизників.
Верховна Рада України постійно працює над системним удосконаленням законодавства у сфері паливно-енергетичного комплексу, виходячи з інтересів національної безпеки та відповідності правовим стандартам Європейського союзу. Головним пріоритетом української енергетики має стати перехід до інноваційної моделі енергоефективної економіки держави.
Бажаю вам і вашим родинам щастя й добра, успіхів і здобутків у професійній діяльності, щирої вдячності всього українського суспільства за вашу життєво важливу працю.


Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.