Український парламент довів, що вміє приймати консолідовані рішення. На цьому наголосив Голова Верховної Ради Володимир Литвин під час зустрічі з членами Конгресу Сполучених Штатів Америки.
Як повідомив журналістам прес-секретар глави парламенту Ігор Сторожук, Володимир Литвин запевнив американських конгресменів, що переголосування другого туру президентських виборів відбудеться. «Є певні організаційні проблеми, але вони будуть розв’язані вчасно і не зашкодять проведенню голосування». Парламент готовий до прийняття відповідальних рішень і в разі потреби може зібратися на позачергове засідання.
Відповідаючи на запитання конгресменів щодо майбутнього України, Володимир Литвин наголосив на важливості консолідації українського суспільства після виборів. Насамперед, на його думку, це залежатиме від позиції новообраного Президента, а також від зваженості того кандидата, який програє вибори. Під час зустрічі обговорювалося й економічне співробітництво. В. Литвин висловився за необхідність вступу нашої країни до СОТ і визнання її як держави з ринковою економікою.
Член Палати представників Конгресу США Дана Рорабахер повідомив, що американська делегація перебуває не для того, щоб підтримувати когось з кандидатів, а щоб висловитися за прозорий процес демократичних виборів.
Крім того, сторони обговорили і розвиток міжпарламентського співробітництва, а також домовилися про організацію відеоконференцій між американськими та українськими парламентаріями.