Партія «Єдина Україна» солідарна з українським народом і підтримує активну державницьку позицію громадян України, насамперед молоді.
Конституційна норма, за якою «право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами», увійшла у плоть і кров людей, стала реальним сенсом їхнього життя.
Партія заявляє, що не допустить розвитку в суспільстві ідей сепаратизму, спроб федералізації та розколу країни. Ми рішуче засуджуємо рішення окремих органів місцевого самоврядування та державної влади, котрі спрямовані на порушення територіальної цілісності і можуть призвести до руйнації України як багатонаціональної соборної держави. Ініціатори дій, що загрожують конституційному ладу, демократії та національній безпеці, мають особисто відповідати перед народом України.
Партія мобілізує свої можливості, щоб разом з виборцями протистояти будь-яким намаганням адміністративно впливати на хід голосування, фальшувати його результати чи перешкоджати чесному підрахунку голосів на виборах Президента України 26 грудня.
Саме тому ми вирішили створити групи громадського контролю за проведенням виборів.
Будь-які спроби перешкоджати волевиявленню виборців є антиконституційними. Виходячи з цього, вимагаємо від усіх органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування забезпечити суворе дотримання закону «Про вибори Президента України» і наполягаємо на застосуванні до його порушників усіх видів покарання — аж до карної відповідальності згідно з чинним законодавством.
Незважаючи на спроби розхитати суспільство, нині громадяни України єдині в головному: провести вибори та чесно обрати Президента України 26 грудня.
У цьому вияв мудрості нашого народу.
Партія «Єдина Україна» закликає політичні і громадські організації бути з нами у прагненні не допустити зриву виборів та організувати громадський контроль на виборах Президента України 26 грудня.
Збережімо єдину Україну!
Богдан ГУБСЬКИЙ, голова партії «Єдина Україна».