Перерозподіл сил у Верховній Раді лише узаконив давній розвал провладної більшості, переконаний кандидат у Президенти Віктор Ющенко. За його словами, у приватних розмовах депутати, які полишають фракції, зізнаються, що до виборів воліють бути позафракційними.
Лідер «Нашої України» вважає неконструктивною позицію свого опонента щодо прибуття до Києва 26 грудня людей нібито для недопущення державного перевороту.
Опозиційність до влади, про яку заявив Віктор Янукович, лідер «Нашої України» називає «неприродною». На думку Ющенка, якщо його опонент «прагнутиме безпідставного реваншу, це може породити ще одну ідею сепаратизму і федералізму».
Він також різко засудив соціальну частину бюджету на 2005 рік, який, на його переконання, треба прийняти до кінця року. Кандидат на найвищу державну посаду відзначив, що в березні доведеться внести серйозні фундаментальні корективи до головного фінансового документа країни. І «якщо діяти оперативно, то бюджет 2005 року можна зробити бездефіцитним», — підсумував Віктор Ющенко.
Він не виключив зриву виборів 26 грудня і заявив, що знає про провокації, які готуються у східних регіонах.
А луганський штаб закликає громадян не піддаватися на провокації і не вірити неправдивій інформації про підкуп виборців прихильниками Ющенка. Як повідомила прес-служба штабу, деякі «доброзичливці» пропонують продукти, одяг чи гроші в обмін на паспортні дані та голос за Ющенка. А потім знімають телекамерою. Так було в Ровеньках, Свердловську та інших шахтарських містечках. У штабі запевнили, що жодного стосунку до цього не мають і шукають організаторів провокацій.