Голова Верховної Ради Володимир Литвин представив колективу Національного банку України його нового главу — Володимира Стельмаха. Від імені вищого законодавчого органу держави глава парламенту щиро привітав Володимира Семеновича із затвердженням на цю відповідальну посаду майже всім складом депутатського корпусу і висловив сподівання на подальше зміцнення співпраці між НБУ, урядом та парламентом.
Виступаючи перед працівниками Національного банку, Володимир Литвин сказав, що призначення нового глави НБУ не менш важливе для України, ніж наступний етап президентських перегонів. Адже виборами життя не закінчується. «Від особистості та позиції глави центрального банку залежить рівень довіри до національної валюти, а отже, до української держави», — вважає В. Литвин. Він відзначив: із острахом можна уявити перспективи української демократії, якби за нинішніх історичних випробувань гривня не змогла б утриматися, а заробітна плата, пенсії та стипендії людей перетворилися б на ніщо. Адже планку соціальних надій і сподівань наших співгромадян піднято дуже високо. І ця висока планка, наголосив В. Литвин, зобов’язує до сконсолідованих, відповідальних дій усіх гілок влади.
Глава парламенту вважає, що держбюджет-2005 треба прийняти до нового року. Бо інакше з січня під загрозою опиняться доплати до пенсій, підвищені стипендії студентам та інші рішення, які було прийнято в другій половині 2004 року. «Краще поганий бюджет, ніж відсутність будь-якого», — сказав Володимир Литвин.
Володимир Литвин висловив переконання, що новий глава Нацбанку Володимир Стельмах, як банкір із багаторічним досвідом діяльності, сповна усвідомлює відповідальність, яка лягла на його плечі. Адже, як висловився В. Литвин, нашій державі нині потрібні і потужні економічні кроки, і рішучі політичні кроки, щоб «зцементувати націю, зшити міцніше Україну в територіальному вимірі».