Не можна говорити, що хтось виграв, а хтось програв. Якщо в Україну буде привнесено спокій і якщо буде засипано канави, викопані між регіонами, — це стане найвищим досягненням. На цьому наголосив глава парламенту Володимир Литвин на засіданні громадсько-політичної консультативної ради при Голові Верховної Ради.
В. Литвин висловив стурбованість з приводу того, що здавалося б технічне питання — прийняття змін до закону про друкування виборчих бюлетенів на двох підприємствах — перетворилося на велику політичну проблему. На думку Голови ВР, парламенту треба знайти збалансоване рішення і щодо іншої проблеми — голосування вдома інвалідів. В. Литвин розповів, що мав розмову з Головою ЦВК Ярославом Давидовичем. І той повідомив, що ЦВК і територіальні виборчкоми нині буквально завалені скаргами і зверненнями від людей, які не можуть самостійно прийти на виборчі дільниці. А це може стати приводом до судових позовів після виборів.
18 днів, які потрясли Україну, — так охарактеризував Володимир Литвин події, які відбулися у нашій державі після другого туру президентських перегонів. Учасники громадсько-політичної консультативної ради при Голові Верховної Ради обмінялися думками щодо проблем і уроків президентських виборів-2004.