Мета політичної сили, яку представляє кандидат у Президенти Віктор Ющенко, — консолідація нації. «Ми будемо прислухатися до побажань кожного регіону. Ми не мститимемо нікому», — зазначив він під час зустрічі з керівниками регіональних виборчих штабів. Важливо нині, впевнений кандидат, — до 26 грудня через ЗМІ та масове спілкування «мобілізувати симпатиків і тих, хто нас не підтримує», в усіх регіонах України.

Покладає надії кандидат і на формування нового уряду, який, за його словами, дасть нагоду зцементувати новостворену парламентську більшість. І сподівається, що склад Кабміну буде затверджено наприкінці січня — початку лютого. Що стосується інавгурації, то, на переконання В. Ющенка, цей урочистий захід можна провести відразу після 14 січня. «Це велике свято державного рівня, яке не потрібно проводити поспіхом», — вважає він.

Уже сьогодні В. Ющенко планує відвідати Харків і зустрітися з представниками великого і малого бізнесу. Про це він повідомив на зустрічі з представниками найбільших друкованих ЗМІ. Мета — «донести до представників бізнесу наше бачення економічної, фіскальної і бюджетної політики на 2005 рік і обговорити проблеми нового податкового кодексу». Плановано, що на зустріч прийде понад тисячу представників підприємств з п’яти-шести регіонів України, здебільшого східних.

Водночас Олександр Зінченко, керівник виборчої кампанії Ющенка, назвав «новий імідж» провладного кандидата «незрозумілою агресією». «Новий імідж нічого не додає. Це форма, а суть залишається такою ж», — переконаний він.